Tuesday, June 10, 2008

Bröööööhhl!!!!

Bor du i lägenhet med många andra lägenheter runt din? Har du hörseln i behåll? Hade du lagt dig för att du ska orka upp till en ny krävande och TIDIG arbetsdag imorgon? Har du möjligen ett fönster eller en balkongdörr på glänt på grund av värmen? Hade du precis börjat segla in i ett fluffigt drömlandskap?

Drabbades du chockartat likt ett hjärtstillestånd i samma ögonblick som du höll på att somna in av ett kollektivt orgasmiskt avgrundsvrål som tycktes komma från samtliga lägenheter i huset samtidigt?

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Måååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhl!!!!!

Hur kan man engagera sig så överjävligt av något så fullständigt meningslöst? Att man tycker att det är roligt är en sak, men att andra tv-program ska utgå på grund av sporten eller att man alltid måste lyssna på eller se skiten rapporteras när man ser eller lyssnar på nyheterna.. wtf?

I synnerhet i radio där man inte kan se vad som sker.. "Ljungström spelar defensivt, passar till chippen som kontrar till Zlatan".. Alltså?

"..Och ut på catwalken kommer nästa skapelse, formsytt i thaisiden med handknypplade spetsar i en sagolik fushiaton. Kjolen har tre volanger och.."

Ja ni hör ju. Lika puckat.

Och varför VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR får sporten sådan plats i samhället när majoriteten det gynnar är män? Varför skulle inte moderapporteringar få samma plats i radio? Direkt efter utrikes.. nu över till modet.

Jo för att samhället FORTFARANDE är patriarkalt.

Mode vore ju larvigt att sända kanske du tänker. Jaså? Varför? Vuxna män som leker låtsaskrig genom att putta in en boll i varandras mål och bli så engagerad av det att du kan ge någon som hejar på fel lag spö på stan är inte larvigt förstås?

Ja men det finns så mycket pengar i sporten faktiskt som driver en hel industri, kanske du kontrar med nu. Ja och kläder att ha på kroppen är det ju ingen som har så klart och modehusen i Paris får allmosor för att kunna gå runt va?

Massuppfitta mig rätt. Man ska kunna vara en fotbollsfanatiker och man ska kunna få vara lika fanatisk angående något annat.. MEN.. en sak ska inte få ta upp så stort utrymme utan att andra saker också ska få det. Not fair. Kulturnyheterna har införts. Ett steg i rätt riktning åtminstone.

I REST MY CASE.

2 comments:

Iztari said...

Det kan ju bero på att fler är intresserade av sport än mode. Kan även vara så att mode inte tillför något till samhället, utan det består av till en stor del av en bunt tyckare utan vare sig personlighet eller smak. Medans idrotten faktiskt bryr sig om vad som händer i samhället...

Infanterield said...

Iztari.. Tack för din kommentar och du kan ha helt rätt. Men det kan ju även vara så att sporten tillför mer till samhället och gör fler intresserade eftersom den från början exponerats mer och således får större inflytande. Hade vi levt i ett matriarkatsamhälle hade det antagligen varit mode (..för att ta ett exempel. Det skulle lika gärna kunna vara relationsproblematik, barnuppfostran eller ridsport)som dominerat. Bästa mixen är utrymme för alla intressen istället för enkelriktat tycker jag.